CCSK_logo Cornish Crabber Schippers Kring
CCSK_logo
Home Vereniging Activiteiten Schepen Voor leden Links ZoekenSchepenlijst
Crabber
Crabber 22
Crabber 24
Pilot Cutter
Trader
Shrimper
Winkle Brig
Yawl
Falmouth Working Boat
Vraag & Aanbod

Aangeboden:

Omdat de houten jufferblokken van Urmiena vergaan zijn en vervanging kostbaar is ben ik een downgrade naar de oorspronkelijke verstaging van plan.
Als een andere crabberaar graag wil upgraden, dan bied ik graag de kortere verstaging en overige onderdelen van de jufferblokken aan! Mocht het snel gaan, dan kunnen we zelfs ruilen.
Maarten Trijsburg
06 5050 8460

Santana

CC50

Te Koop: CC50 Santana

De Santana is een mooie Cornish Crabber, gebouwd in 1976 met bouwnummer 50.
Het is een klassiek gaffelgetuigd scheepje met een lengte van 7.30 m exclusief en 8.70 m inclusief boegspriet.
Ze is stabiel en degelijk gebouwd en kan zeer veel omstandigheden aan, meestal meer dan de bemanning. Ze kan zelfs zonder water en droogvallen, waarbij ze keurig rechtop blijft staan met behulp van enige ondersteuning. Deze wordt meegeleverd.
De zeilgarderobe bestaat uit het standaard tuig (grootzeil, fok, kluiver, topzeil), een botterfok, een vlieger en een halfwinder. Mocht de wind ontbreken, dan is er de 8 PK Yanmar inboard diesel.
Ze heeft 4 slaapplaatsen ter beschikking, die zelfs nog uitgebreid kunnen worden met de dektent die haar vanaf de mast tot aan de achtersteven helemaal afdekt. Ook is er de beschikking over een eenvoudige originele kombuis, inclusief het originele oranje wasbakje. Het oorspronkelijke donkerbruine interieur is licht gemaakt en de kussens zijn recentelijk vernieuwd.
Om alle voorzieningen compleet te maken is er een toilet en zelfs ruimte voor een minibibliotheek. Wel zelf boeken meenemen.
De verlichting wordt gevoed door een separate accu, die dienst doet naast de startaccu.
Mocht je niet willen ronddolen op bijvoorbeeld het Markermeer, maar een bepaald doel voor ogen hebben, dan kan je gebruik maken van de GPS (Furuno). Daarnaast is er een dieptemeter en een apart speedlog. Voor de communicatie met brug- en sluiswachters of met lotgenoten is er een marifoon voorhanden.
Voor de langere tochten en wanneer je helemaal op jezelf bent aangewezen is er een stuurautomaat (Raymarine). Mocht je onderweg een frisse duik willen nemen, dan blijft ze altijd braaf achter haar originele stokanker liggen dobberen, terwijl de zwemtrap best handig is om weer aan boord te komen.
Vraagprijs: € 18,750,-

Op afspraak te bewonderen in Oosthuizen.
Voor meer info en meer foto's: Santana website
Info: santanaAPENSTAARTdeschaaf.nl of 06-444 54 190

Te koop Engelse Cornish Clam 19
Cornish Clam 19 met bouw nr. 7 is in Engeland (Cornwall) op een unieke handmatige wijze vervaardigd.
Deze mooie en als nieuw uitziende motorsloep met gracieuze lijnen, gebouwd van Polyester met veel teak afwerkingen, heeft een volledige refit gehad en moet zeker gezien worden.
Uniek is dat de boot een kajuit heeft met daarnaast het karakter van een sloep.
Ideaal voor op de binnenwateren en meren, maar ook voorzien van een C categorie en is daarom tot 10 zeemijlen zeewaardig.
In de cabine bevinden zich 2 éénpersoons bedden, een éénpits gasbrander, een watertank en spoelbak.
Meer naar voren bevindt zich nog een opbergruimte, onder de trap zijn 2 accu’s geïnstalleerd; een accu voor het starten van de motor en de tweede accu voor gebruik elektriciteit.
Deze boot heb ik altijd met erg veel plezier op Loosdrecht gevaren waar hij aan z’n concept voldoet om te genieten van wat het varen te bieden heeft.
Kortom een boot voor een echte liefhebber.
De boot ligt op de kant ter bezichtiging, bij oprechte interesse bent je uiteraard van harte welkom: 06-51 18 02 57
Lengte: 5,90 Meter
Breedte: 2,20 Meter
Diepte: 0,45 Meter
Gewicht: 1065 Kg
Motor: YANMAR 1 GM 10 Diesel (9 PK)
Snelheid: 5,5 Knopen
Tankinhoud: 40 Liter
Kajuit: 2 X 1P. Bed, Gaspit, Spoelbak
Verkoopprijs: € 18.900,-

Te koop aangeboden

- een Danforth Anker 12 kg. Daar vraag ik €20 voor.
Willem Froeling klik om te me te mailen

Op deze pagina kunnen leden van de CCSK advertenties plaatsen voor alles wat maar met Crabber zeilen te maken heeft. U kunt het materiaal voor de advertentie sturen of emailen (bij voorkeur) naar uw webmaster (email adres moet je ondertussen wel van buiten kennen).
webmaster@cornishcrabber.nl